• Geri dön

  • 136 Görüntülenme

  • 666 Haber

  • 18.070 İşletme görüntülenme


“Yeniliğe açık olan her zaman kazanır” diyerek yola çıkan Samsung Türkiye, yenilikçi ve genç fikirleri farklı alanlarda desteklemeyi sürdürüyor. Galaxy Ultra’nın fotoğraf ve video çekimine yeni bir boyut kazandıran kamera özellikleriyle sanatı buluşturarak genç yönetmen adaylarını yaratıcılık yolculuğunda cesaretlendirmeyi amaçlayan Galaxy Ultra Kısa Film Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Samsung’un düzenlediği Galaxy Ultra Kısa Film Yarışması, genç yönetmen adaylarının yeteneklerini sergileyerek sinema dünyasına adımlarını atmaları için benzersiz bir platform sunuyor. Yarışma, geleceğin yönetmenlerinin keşfedilmesine ve yeteneklerini geliştirebilmesine destek olurken, günlük yaşamın bir parçası haline gelen akıllı telefonların genç yaratıcıların elinde birer sanatsal ifade aracına dönüşebileceğini de göstermeyi amaçlıyor.

Yaratıcılığın ve yeni fikirlere açık olmanın destekçisi Samsung Türkiye’nin Galaxy Ultra Kısa Film Yarışması’nın jüri üyeliğini bu yıl Gülse Birsel, Melikşah Altuntaş, Büşra Pekin, Kıvanç Sezer, Murat Azdemir, Aşkın Baş Yıldız ve Cihad Baytüre’den oluşan 7 kişilik bir jüri üstlendi. Yarışma jürisi, 7 Mayıs günü Soho House’ta bir araya gelerek yarışmanın kazananlarını belirledi.

Genç yönetmen adayları Galaxy Ultra’nın gelişmiş video özellikleriyle hünerlerini sergiledi
Galaxy Ultra Kısa Film Yarışması’nın başvuruları üniversite ve lise kategorilerinde alındı. Üniversite kategorisinde büyük ödüle Oğuzhan Kara ve Şevval Kaynak’ın birlikte yönettiği Uşak filmi layık görülürken, Karar filmiyle Beliz Kaya, Beni Bağrına Bas ile Onur Karakuş da mansiyon ödülü aldı. Lise kategorisinde Late Date ile Boran Şen büyük ödülü almaya hak kazanırken, Maruziyet ve Mutluluk Maskeleri adlı filmiyle Poyraz Demirci ve Haber Stüdyosu adlı filmiyle Zeynep Yeşiltepe mansiyon aldı.

Ödüllü kısa filmlerde genç yönetmen adayları, Galaxy Ultra’nın Süper Dengeli Modu[1], karanlık sahne çekimlerinde harikalar yaratan Nightography Gece Modu[2] gibi yenilikçi video çekim modlarının yanında, Ultra Geniş Açı kamera, güçlü lensler ve ultra yüksek çözünürlüklü video özelliklerinden faydalanarak hünerlerini sergiledi ve etkileyici sahneler yakaladı.

Galaxy Ultra’nın çok çeşitli çekim modları ve kamera özellikleri, yeniliklere açık ve yaratıcılığını sergilemek isteyen tüm kullanıcılar için sonsuz olanaklar sunuyor. Samsung Türkiye, Galaxy Ultra Kısa Film Yarışması’yla tüm genç ve yaratıcı ruhları hem gelişmiş kamera özelliklerinin sunduğu bu sonsuz olanakları hem de kendi iç dünyalarını keşfetmeye teşvik ediyor.

Özgün, yenilikçi ve deneysel hikayeler anlatan genç yönetmen adaylarının ödüllü kısa filmleri çok yakında Samsung Türkiye’nin YouTube kanalından izlenebilecek.

[1] Süper Dengeli video, 1080p çözünürlük ile sınırlıdır. Süper dengeli modu, deklanşör hızlarını azaltabilir ve bu, video kalitesini etkileyebilir ve düşük ışıkta görüntü paraziti oluşturabilir. Süper dengeli seçeneği her zaman iyi aydınlatılmış ortamlarda kullanılmalıdır. Anormal aydınlatma koşullarında (floresan aydınlatma gibi) Süper dengeli modu, deklanşör hızlarını artırabilir ve titreme frekansı ekranda siyah çizgilere neden olabilir. Süper Dengeli Hareketli Kamera, QHD/FHD çözünürlükte çekim yapabilir ve HDR10+ video seçeneğiyle aynı anda kullanılamaz. Süper dengeli modu etkinleştirildiğinde kamera ile odak noktası arasında en az bir metre mesafe olacak şekilde çekim yapılması önerilir. Yakın mesafeden veya 0.6x modunda çekim yapmak bulanık bir ekrana neden olabilir.
[2] Sonuçlar ışık durumuna ve/veya birden fazla nesne, odak dışı olma veya hareketli nesneler gibi çekim koşullarına bağlı olarak değişebilir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL