İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ
  • Firma Türü : ANONİM ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 21 Ocak 1955 Cuma
  • Sermaye : 1.500.000.000,00 TL
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
  • Vergi Numarası : 0730018000
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 54957-0
  • NACE Kodu : 275108
  • Faaliyet Alanları : Beyaz Eşya İmal, Satış ve Tamirciliği
  • Mersis No : 0073001800000022
  • E-Tebligat Adresi : 25999-62999-91889
Arçelik Yeniliği Aşkla Tasarlar Beyaz eşyadan elektroniğe, ankastreden ısıtma-soğutma sistemleri ve küçük ev aletlerine; çevre dostu, tasarruflu ve teknolojik ürünler sunan, Türkiye’nin lider markası

Dayanıklı tüketim ve tüketici elektroniği sektörlerinde üretim, pazarlama ve satış sonrası destek hizmetleri ile faaliyet gösteren Arçelik A.Ş. yaklaşık 27.000 çalışanı, Türkiye, Romanya, Rusya, Çin ve Güney Afrika'da 15 üretim tesisi*, dünyanın dört bir yanındaki satış ve pazarlama organizasyonu ve kendisine ait 10 markasıyla (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, Elektrabregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy ve Altus) 135’ten fazla ülkede ürün ve hizmet sunmaktadır.

(*) Beko Thai Co., Ltd (Rayong Tayland); 2014 Aralık ayında üretim ve satış pazarlama şirketi olarak kurulmuş olup 2016 yılı başında üretime geçmesi planlanmaktadır.

MARKALAR
ARÇELİK: Türkiye dayanıklı tüketim sektörünün lider, çevreci, yenilikçi, tasarım ve teknolojik üstünlüğe sahip uzman markası, Türkiye’de “marka” denince akla ilk gelen isimdir. Beyaz eşya, ankastre ürünler, elektronik ürünler, küçük ev aletleri, hazır mutfak, kombi, klima, sistem klimadan oluşan geniş ürün gamının yanı sıra Türkiye’nin en güçlü, en yaygın, uzman satış ve servis ağına sahip markasıdır. .

BEKO: Dünyada 100'den fazla ülkede 440 milyon kişinin tercihi olan, tüketicilerden aldığı ilhamla değişimi kendisine merkez alan Beko, Türkiye'de beyaz eşya, solo, ankastre, küçük ev aletleri, iklimlendirme ve elektronik ürünleri ile hayatı kolaylaştıran global bir markadır.

BLOMBERG: 131 yıllık köklü Alman markası solo ve ankastre beyaz eşya ürün gamına sahiptir. Teknoloji, kullanım kolaylığı ve çevre dostu özelliklerini estetik tasarım ile bir araya getiren marka tüketicilerine ürünlerini “Sizinle Uyum İçinde” sloganıyla sunmaktadır.

ARCTIC: Romanya’nın en çok bilinen, köklü yerel markası ve beyaz eşya pazarının lideridir.

GRUNDIG: 1945 yılından beri Grundig, tüketicilerin hayatlarını daha da konforlu hale getirmek üzere tasarlanmış yüksek kaliteli ve modern ürünler anlamına gelmektedir. Beyaz eşya kategorisinin de ürün gamına eklenmesiyle birlikte, evdeki her odaya yönelik ürünler sunarak, tüketici elektroniğinden, elektrikli ev aletleri üreticisi konumuna geçişini başarıyla tamamlamıştır.

ALTUS: Dayanıklı tüketim ihtiyaçlarını en ekonomik şekilde karşılamak isteyenlerin markasıdır.

FLAVEL: İngiltere ve İrlanda pazarının beyaz eşya markalarından biridir. Tüketicilerin ihtiyaçlarını ekonomik şekilde karşılayabildikleri solo ve ankastre beyaz eşya ürün gamına sahiptir.

ELEKTRABREGENZ: Avusturya’nın 121 yıllık köklü yerel markası ve beyaz eşya sektörünün en çok tanınan markalarından biridir.

LEISURE: İngiltere solo pişiriciler pazarının geleneksel markası. Klasik veya çağdaş çizgide tasarlanmış gazlı ve/veya elektrikli kuzineler ile ankastre ürünler sunmaktadır.

DEFY: Güney Afrika'daki ev aletleri pazarının lider markasıdır.

İŞLETMELER
Arçelik A.Ş.'nin üstün teknolojilerle üretilen ürün ve hizmetleri, bugün Türkiye, Romanya, Rusya, Çin ve Güney Afrika 15(*) üretim tesisinden çıkarak 135'dan fazla ülkede milyonlarca tüketiciyle buluşmaktadır.

“Sürdürülebilir Gelişim” yaklaşımı doğrultusunda, çevre dostu, verimli, teknoloji ve tasarımda yenilikçi, kullanımı kolay ürünler geliştirmeyi ve tüketicilere sunmayı hedefleyen Arçelik A.Ş., aynı zamanda, “küresel ısınma”, “azalan doğal kaynaklar”, “susuzluk” gibi geleceği tehdit eden konuların çözümüne yönelik sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. Arçelik A.Ş.’nin ürün geliştirme süreçlerinde odaklandığı öncelikli konulardan biri de, kaynak tasarrufudur.

Arçelik A.Ş.’de ürünlerin hayat çevrimi boyunca çevresel etkilerinin kontrol altına alınması, tasarım aşamasından başlayan bir süreç olarak ele alınmaktadır. Bu amaçla Arçelik A.Ş.’de Ar-Ge faaliyetlerini ve endüstriyel tasarım faaliyetlerini yürüten birimler, ürünlere yönelik tasarım çalışmalarını, teknolojik çalışmaları, ürün geliştirme ve iyileştirme çalışmalarını da yürütmektedir.

TPM ve Altı Sigma metodolojilerini uygulayarak maliyet azaltma, kalite ve süreç iyileştirme projeleri gerçekleştiren ve esnek üretim yapısıyla rekabet üstünlüğünü her geçen gün daha da artıran Arçelik A.Ş., işletmelerinde uluslararası standartlarda üretim teknolojisi ve kalitesine sahiptir. “Toplam Kalite” felsefesini esas alarak yürüttüğü süreçlerini Kalite Yönetimi, Çevre Yönetim Sistemi, Enerji Yönetim Sistemi, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri ile bütünleşik bir şekilde yönetmektedir.

Arçelik A.Ş.’nin Türkiye, Romanya, Rusya ve Çin'de faaliyet gösteren tüm üretim tesisleri ISO 9001, ISO 14001 ve ISO 50001 belgelerine sahiptir. Şirketin Türkiye'deki genel müdürlük ve üretim kampüslerinden kaynaklanan sera gazı emisyonu envanteri, ISO 14064-1 Sera Gazı Emisyonu Standardına uygun olarak hesaplanmakta ve bağımsız bir kuruluş tarafından denetlenerek, belgelendirilmektedir.

Arçelik A.Ş.’nin enerji verimliliği alanında yürüttüğü çalışmalar sonucunda; Türkiye, Çin ve Romanya'daki üretim tesisleri olmak üzere toplam 9 işletmesi "Enerji Verimli Yeşil Tesisler" derecelendirmesinde en üst seviye olan "Platin" sertifika sahibidir.

Arçelik A.Ş. İşletmeleri “Üretimde Verimlilik” sloganıyla su, enerji tüketimi ve atıkların azaltılmasına yönelik projeler gerçekleştirmeye devam etmektedir.

Buzdolabı İşletmesi - Eskişehir, Türkiye
Pişirici Cihazlar İşletmesi - Bolu, Türkiye
Bulaşık Makinesi İşletmesi - Ankara, Türkiye
Çamaşır Makinesi İşletmesi - Çayırova/İstanbul,Türkiye
Çamaşır Kurutma Makinesi İşletmesi - Çerkezköy/Tekirdağ, Türkiye
Elektronik İşletmesi - Beylikdüzü/İstanbul, Türkiye
Kompresör İşletmesi - Eskişehir, Türkiye
Elektrik Motorları İşletmesi - Çerkezköy/ Tekirdağ, Türkiye
Arctic Soğutucu Cihazlar İşletmesi - Gaesti, Romanya
Çamaşır Makinesi İşletmesi - Changzou, Çin
Buzdolabı ve Çamaşır Makinesi İşletmesi - Kirzhach, Rusya
Pişirici Cihazlar ve Kurutucu İşletmesi - Jacobs, G. Afrika
Soğutucu Cihazlar İşletmesi - Ezakheni Ladysmith, G. Afrika
Buzdolabı İşletmesi - East London, G. Afrika

YÖNETİM KURULU
Yönetim Kurulu Başkanı
İsim Soyisim : MUSTAFA RAHMİ KOÇ
Özgeçmiş : Yükseköğrenimini Johns Hopkins Üniversitesi (ABD) İşletme Bölümünde yapmıştır. Çalışma hayatına Koç Topluluğunda 1958 yılında Otokoç şirketinde başlamıştır. Koç Holding bünyesinde çeşitli üst düzey görevlerde bulunmuştur. 1980 yılında İdare Kurulu Başkanı olduktan sonra, 1984 yılında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmıştır. 2003 yılından itibaren de Koç Holding Şeref Başkanı unvanıyla çalışmalarını sürdürmektedir. 1995-1996 yıllarında Milletlerarası Ticaret Odası Başkanlığı yapan Rahmi M. Koç, Vehbi Koç Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekilliği, Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı, Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, VKV Amerikan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, TURMEPADeniz Temiz Derneği Kurucu Üyesi ve Onursal Başkanlığı, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Onursal Başkanlığı, TİSK Danışma Kurulu Üyeliği, Foreign Policy Association Fahri Üyeliği, New York Metropolitan Sanat Müzesi Onursal Mütevelli Heyeti Üyeliği ve Global İlişkiler Forumu Derneği Kurucu Üyeliği gibi görevleri de yürütmektedir.

SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca icrada görevli olmayan Rahmi M. Koç bağımsız üye niteliğini haiz değildir. Koç Topluluğu hakim ortaklarından olan Rahmi M. Koç, son on yılda ve halen Topluluk şirketleri yönetim kurullarında görev almaktadır.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili
İsim Soyisim : MEHMET ÖMER KOÇ
Özgeçmiş : Columbia Collegedan (ABD) 1985 yılında BA derecesiyle mezun olmuştur. Bir sene Kofisa Tradingde çalışmıştır. Columbia Business Schooldan MBA derecesi almıştır (1989). Ramerica Intl. Inc.de çalıştıktan sonra, 1990 yılında Koç Topluluğuna katılarak, Gazal A.Ş.de Müdürlük, Koç Holdingde Finansman Koordinatörlüğü, Enerji Grubu Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı gibi üst düzey görevlerde bulunmuştur. 2004 yılında Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. Mayıs 2008den bu yana Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda Türk Eğitim Vakfı Başkanlığı, Geyre Vakfı Başkanlığı, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi görevleri de yürütmektedir.

SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca icrada görevli olmayan Ömer M. Koç bağımsız üye niteliğini haiz değildir. Koç Topluluğu hakim ortaklarından olan Ömer M. Koç, son on yılda ve halen Topluluk şirketleri yönetim kurullarında görev almaktadır.

Yönetim Kurulu Üyesi
İsim Soyisim : SEMAHAT SEVİM ARSEL
Özgeçmiş : 1964 yılında Koç Holding Yönetim Kurulu Üyeliği ile iş hayatına başlayan Semahat Arsel halen bu görevinin yanı sıra Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı, Divan Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı, Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Florance Nightingale Vakfı İkinci Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. Kendisi aynı zamanda Koç Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulunun kurucusudur.

SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca icrada görevli olmayan Semahat S. Arsel bağımsız üye niteliğini haiz değildir. Koç Topluluğu hakim ortaklarından olan Semahat S. Arsel, son on yılda ve halen Topluluk şirketleri yönetim kurullarında görev almaktadır.

Yönetim Kurulu Üyesi
İsim Soyisim : YILDIRIM ALİ KOÇ
Özgeçmiş : Yüksek öğrenimini Rice Üniversitesi (ABD) İşletme Fakültesinin ardından Harvard Üniversitesinden (ABD) aldığı yüksek lisans programıyla sürdürmüştür. 1990-1991 tarihleri arasında American Express Bankta Yönetici Yetiştirme Programına katılmış, 1992-1994 yılları arasında Morgan Stanley Yatırım Bankasında Analist olarak çalışmıştır. 1997-2006 yılları arasında Koç Holdingde Yeni İş Geliştirme Koordinatörlüğü ve Bilgi Grubu Başkanlığı gibi üst düzey görevlerde bulunmuştur. 2006-2010 yılları süresince Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanlığı görevini yürütmüştür. 30 Ocak 2008den bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesidir.

SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca icrada görevli olmayan Ali Y. Koç bağımsız üye niteliğini haiz değildir. Koç Topluluğu hakim ortaklarından olan Ali Y. Koç, son on yılda ve halen Topluluk şirketleri yönetim kurullarında görev almaktadır.

Yönetim Kurulu Üyesi
İsim Soyisim : LEVENT ÇAKIROĞLU
Özgeçmiş : Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünde lisans eğitimini tamamlamış, University of Illinoisden yüksek lisans derecesini almıştır. İş yaşamına 1988de Maliye Bakanlığında Hesap Uzmanı olarak başlamıştır. 1997-1998 yılları arasında Bilkent Üniversitesinde yarı zamanlı Öğretim Görevlisi ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Koç Holdinge 1998 yılında Mali Grup Koordinatörü olarak katılmış, 2002-2007 yılları arasında Koçtaş Genel Müdürlüğü, 2007-2008 yıllarında Migros Genel Müdürlüğü, 2008-2015 yıllarında Arçelik Genel Müdürlüğü ve 2010-2015 yıllarında da Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. Şubat 2015te Koç Holding A.Ş. CEO Vekili olarak atanan Çakıroğlu Nisan 2015ten bu yana Koç Holding A.Ş. CEOsu olarak görev yapmaktadır.

SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca icrada görevli olmayan Levent Çakıroğlu, bağımsız üye niteliğini haiz değildir. Son on yılda üstlendiği görevler esas itibariyle yukarıda sıralanmış olup, halen Koç Topluluğu bünyesinde yer alan bazı şirketlerin yönetim kurulunda görev almaktadır.

Yönetim Kurulu Üyesi
İsim Soyisim : ROBERT SONMAN
Özgeçmiş : Kanada Mcgill Üniversitesinden Mimarlık Lisans ve Yüksek Lisans derecesi ile mezun olmuştur. Arçelik A.Ş.de pay sahibi olan Burla Grubu Şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Nisan 1994den itibaren Arçelik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca icrada görevli olmayan Robert Sonman bağımsız üye niteliğini haiz değildir.

Yönetim Kurulu Üyesi
İsim Soyisim : FATİH KEMAL EBİÇLİOĞLU
Özgeçmiş : Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans ve Commonwealth Üniversitesinde Finans alanında yüksek lisans eğitimlerinin ardından Ankara Üniversitesinde Finans-Muhasebe alanında doktora derecesini elde etmiştir. Maliye Bakanlığında 1989-1992 yıllarında Hesap Uzman Yardımcısı, 1992-2002 yıllarında ise Hesap Uzmanı ve Baş Hesap Uzmanı olarak görev yapmıştır. Bu görevlerine ek olarak 1998-2002 yıllarında Hacettepe, Bilkent ve Atılım Üniversitelerinde yarı zamanlı Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır. Koç Holdinge 2002 yılında Mali Grup Koordinatörü olarak katılmış, 2004-2005 yıllarında Koç Holding Denetim Grubu Koordinatörü ve 2005-2015 yıllarında Arçelik Genel Müdür Yardımcısı görevlerini üstlenmiştir. Şubat 2015ten bu yana Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca icrada görevli olmayan Fatih Kemal Ebiçlioğlu bağımsız üye niteliğini haiz değildir. Son on yılda üstlendiği görevler esas itibariyle yukarıda sıralanmış olup, halen Koç Topluluğu bünyesinde yer alan bazı şirketlerin yönetim kurulunda görev almaktadır.

Yönetim Kurulu Üyesi
İsim Soyisim :HAKAN HAMDİ BULGURLU
Özgeçmiş : Lisans eğitimini Texas Üniversitesi Ekonomi ve Makine Mühendisliği bölümlerinde tamamlayan Hakan Bulgurlu, Northwestern University, Kellogg School of Management ve Hong Kong University of Science and Technologynin ortak MBA programını bitirdi. İş yaşamına 1995 yılında Ram Dış Ticarette başladı. 1996 yılına kadar Ram Pacificte Satış Müdürlüğü yaptı. 1996-2000 yılları arasında sırasıyla Arçelik, Beko Elektronik, Atılım A.Ş. ve Beko Ticarette Stratejik Planlama ve Pazarlama bölümlerinde çeşitli yönetim pozisyonlarında görev aldıktan sonra 2000 yılında Ram Pacific Şirket Müdürü ve 2002 yılında Ram Pacific Genel Müdürü olarak atandı. 2007-2010 yılları arasında Arçelik-LG Klima Genel Müdürü görevini sürdürdü. 2010 yılında Arçelik A.Ş. Avrupa, Amerika, Asya-Pasifik Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Hakan Bulgurlu, 17 Şubat 2015 tarihi itibariyle Arçelik A.Ş. Genel Müdürü olarak atanmıştır. 2012 yılından bu yana Türkiye Dış Ticaret Derneğinin (TURKTRADE) Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. 2011 yılında DEİK bünyesinde kurulan Türkiye - Hong Kong İş Konseyi Kurucu Başkanıdır.

SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine göre icrada görevli olan Hakan Hamdi Bulgurlu, bağımsız üye niteliğini haiz değildir.

Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
İsim Soyisim :KUTSAN ÇELEBİCAN
Özgeçmiş : Yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde yapmıştır. 1969 yılında Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulunda iş hayatına başlamış, 1979-1982 yıllarında Maliye Bakanlığı Hazine Genel Müdür Yardımcılığı ve daha sonra atandığı Dünya Bankası (IBRD) İcra Direktör Yardımcılığı görevlerini yapmıştır. 1987 yılında Koç Topluluğuna katılmış ve Finansman Koordinatörlüğü, Başkan Yardımcılığı, Finansman Grubu Başkanlığı görevlerinde bulunduğu Koç Topluluğundan 2001 yılı Aralık ayında emekliye ayrılmıştır. Halen kendi finansman danışmanlık şirketini yönetmektedir. Nisan 2008 - Nisan 2012 tarihleri arasında Koç Holding Yönetim Kurulunda Denetçilik görevini yapmıştır.
Kutsan Çelebican, yukarıda sıralanmış olan görevlerden, görev süresinin dolması nedeniyle ayrılmıştır. İcrada görevli bulunmayan Kutsan Çelebican, SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine göre bağımsız üye niteliğini haizdir. 29 Mart 2012 tarihinden bu yana Arçelik A.Ş. Yönetim Kurulunda bağımsız üye olarak görev yapmaktadır.

Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
İsim Soyisim : TUNÇ ULUĞ
Özgeçmiş : Tunç Uluğ, lisans öğrenimini American Robert Collegede Makina Mühendisi olarak tamamladı. Askerlik görevini bitirdikten sonra, lisansüstü çalışmalar için, ABDde, New Yorkta Columbia Üniversitesine gitti. Bu üniversiteden 1964de Makine Mühendisliği Masters derecesini aldı.

Mezuniyet sonrasında, ABDde, üç yıl Bechtel Co.nin Proje Geliştirme Bölümünde çalışan Tunç Uluğ 1967 yılında yurda döndü. Tunç Uluğ, 1967den itibaren Koç Grubunda, proje geliştirmeyle görevli makina mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1969 yılında Aygaz A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığına (İşletme) atandı. Bu görevden sonra 1974 yılında Tat Konserve Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğüne getirildi. 1979 ila 1981 yılları arasında, Grubun dış ticaret şirketi Ram Dış Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğünde bulundu.

1981de Koç Holding A.Ş.ye atanan Tunç Uluğ, 1984e kadar, Enerji ve Ticaret Grubundan sorumlu Başkan Yardımcılığını sürdürdü. Tunç Uluğ 1984 yılından 1991 yılına kadar Tüketim Grubu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

1991 yılında Koç Grubu Dış Ticaret Şirketleri Başkanı olan Tunç Uluğ bu vazifesini emekli olduğu 1997 yılına kadar devam ettirdi.

1997-2000 yılları arasında Yaşar Holding İdari Heyet Üyesi olarak vazife gördü.

Bu süre içerisinde DEİK kuruluşunda Türk-Özbek İş Konseyi Eş Başkanı, Türk-Kırgızistan İş Konseyi Eş Başkanı, Türk-Fas İş Konseyi Eş Başkanı ve daha sonra DEİK-Avrasya İş Konseyleri Başkan Yardımcısı ve Başkanlığını yapmıştır.

2002-2004 yıllarında Abalıoğlu Yem Gıda ve Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, 2006-2008 yıllarında Kaan Havacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketinde Yönetim Kurulu Danışmanı ve 2009dan itibaren de tekrar Abalıoğlu Yem Gıda ve Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Danışmanı olarak 2013 yılına kadar vazife almıştır.

Tunç Uluğ 1987-1993 arası Saint Josephliler Derneğinde Başkan Yardımcılığı ve Başkanlık vazifesini yapmış, 1992 yılında Saint Joseps Eğitim Vakfı kurucusu olarak Vakıf Başkan Yardımcılığı ve halen Vakıf Başkanı vazifesi görmektedir.

Son on yılda üstlendiği görevler esas itibariyle yukarıda sıralanmış olup, görev süresinin dolması nedeniyle bu pozisyonların bir kısmından ayrılmıştır.

İcrada görevli bulunmayan Tunç Uluğ, SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine göre bağımsız üye niteliğini taşımaktadır. 29 Mart 2012 tarihinden bu yana Arçelik A.Ş. Yönetim Kurulunda bağımsız üye olarak görev yapmaktadır.

Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
İsim Soyisim : MEHMET BARMANBEK
Özgeçmiş : Mehmet Barmanbek yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Şubesinden 1963 yılında mezun olarak tamamlamıştır. 1963 yılı Aralık 1997 yılı Ocak ayları arasında Maliye Bakanlığında Hesap Uzman Yardımcısı, Hesap Uzmanı ve Baş Hesap Uzmanı olarak görev yapmıştır. Bu süre içerisinde iki yıl (Nisan 1967 Mart 1969) askerlik görevini ifa etmiş ve bir yıl süreyle (Aralık 1972 Aralık 1973) İngilterede, geri kalmış bölgelerde yatırım teşvikleri konusunda incelemeler yapmıştır.
Mehmet Barmanbek, 1977 yılı Şubat ayında Otosan A.Ş.de (bugünkü adıyla Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.) Mali İşler Müdürü olarak göreve başlamış, 1986 yılında Genel Müdür Yardımcısı (İdari - Mali İşler) ve 2000 yılında Genel Müdür Başyardımcısı olmuştur. 30 Haziran 2002 tarihinde Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.den emekli olarak profesyonel çalışma hayatını tamamlamıştır.
2006 Şubat 2010 Şubat döneminde Koç topluluğundan emekli olan üst düzey yöneticilerin bilgi ve birikimlerinden başkalarının da istifade etmesi amacıyla faaliyet gösteren Koç Yöneticiler Derneğinin (KOÇYÖNDER) Yönetim Kurulu Üyesi ve saymanı olarak 4 yıl fahri görev yürüten Mehmet Barmanbek Şubat 2010- Şubat 2014 arasında KOÇYÖNDERin yasal murakıbı olarak görev yaptı.
Mehmet Barmanbekin son 10 yıl içerisinde almış olduğu tüm görevler yukarıda belirtilmiş olup, bu görevlerden ayrılması sürecinde ilgili görev süresinin sona ermesi dışında özel bir sebep mevcut değildir.
İcrada görevli bulunmayan Mehmet Barmanbek Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkelerinde tariflenen bağımsızlık kriterlerine sahiptir. 29 Mart 2012 tarihinden bu yana Arçelik A.Ş. Yönetim Kurulunda bağımsız üye olarak görev yapmaktadır.

Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
İsim Soyisim : KADRİ KAYNAK KÜÇÜKPINAR
Özgeçmiş : Kadri Kaynak Küçükpınar yüksek öğrenimini İtalyada, Napoli Teknik Üniversitesi, Gemi İnş. Makina Mühendisliği Fakültesinde tamamlayarak, 1968de mezun oldu. Donanma Komutanlığı, Gölcük Tersanesinde yedek subaylık görevini, Su Üstü, Su Altı Gemileri Bakım Onarımı Sörvey amirliğinde tamamlayarak, terhisine müteakip 01.10.1970de Tofaş Türk Otomobil Fabrikasına girdi. Sırasıyla Metod, Bakım, Satınalma Mühendisi olarak görev yaptı. 1975de Tofaş Fabrikası Satınalma Direktörlüğü, 01.06.1986da Tofaş A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı (Fabrika Müdür Muavinliği) görevlerini üstlendi. Bu görevi 31.12.1993e kadar sürdürmüştür.
01.01.1994den itibaren, Mako Elektrik Sanayii A.Ş. Genel Müdürü görevine atanmış, 2000 yılına kadar süren bu görevi takiben 2001de kendi isteğiyle emekli olarak, 2002 yılı sonlarına kadar Mako A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.
Bursada faaliyet gösteren B-PLAS A.Ş.nde 2003-2007 yılları arasında yönetim danışmanlığı görevini tamamlayarak, kendi isteğiyle bu görevini sonlandırmıştır. İcrada görevli bulunmayan Kadri Kaynak Küçükpınar Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkelerinde tariflenen bağımsızlık kriterlerine sahiptir. 28 Mart 2013 tarihinden bu yana Arçelik A.Ş. Yönetim Kurulunda bağımsız üye olarak görev yapmaktadır.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ
İPTAL