TÜYAP FUAR VE FUARCILIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ

CUMHURİYET MAH. ESKİ HADIMKÖY YOLU BLV.9/1 BÜYÜKÇEKMECE - BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 25.06.2018 02:01:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : TÜYAP FUAR VE FUARCILIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ
  • Tabela Ünvanı : TÜYAP
  • Firma Türü : ANONİM ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 8 Mart 2016 Salı
  • Sermaye : 250.000,00 TL
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - BÜYÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 8820324974
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 27085
  • NACE Kodu : 823002
  • Mersis No : 0882032497400003
  • Çalışan Sayısı : 501-1000
TÜYAP FUAR VE FUARCILIK HİZMETLERİ A.Ş | TÜYAP
Tüyap Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Anonim Şirketi, 2016 yılında başlayan faaliyetleri çerçevesinde İstanbul’ da hazırlanan Mobilya, Otomotiv , Metal İşleme, Tarım, Spor, Değirmen Makineleri,Oyuncak ve Kırtasiye Fuarlarının yönetimini üstlenmektedir. Bu faaliyetlerin yanı sıra; İzmir’de hazırlanacak Otomotiv, Metal İşleme, Ağaç İşleme – Mobilya Yan Sanayi,Yapı, Gayrimenkul, İklimlendirme, İş Makineleri, Plastik ve Ambalaj Fuarlarının da yönetiminden sorumlu olarak çalışmalarını sürdürecektir.

HAKKIMIZDA
Tüyap, 28 Haziran 1979 tarihinde, İstanbul’da kurulmuştur. Ana faaliyet konusu yurt içinde ve yurt dışında fuar düzenlemek olan kuruluş İlk fuarlarını İstanbul Spor ve Sergi Sarayı ve İstanbul Taksim’de bulunan Etap Marmara Oteli’nde hazırlamış, hızla çoğalan projeler ve sanayi fuarlarına yöneliş, geniş fuar alanı ihtiyacını da beraberinde getirmiştir. Büyüme sürecinde 30 Mart 1987’de Tepebaşı’nda bulunan Tüyap İstanbul Sergi Sarayı faaliyete geçirilmiş, çağdaş fuar merkezi ihtiyacının uzun vadede karşılanmasını ise, uluslararası standartlarda modern bir alt yapıya sahip “Tüyap İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi”ni 1996 yılında hizmete açarak sağlamıştır. Tüyap 2010 yılında yaptığı yeni yatırımlar ile Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'ne üç yeni salon daha ekleyerek 98.000 m² kapalı ve 75.000 m² açık fuar alanı kapasitesine ulaşmıştır. 12 ayrı salondan oluşan Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Türkiye'de özel sektörün sahip olduğu tek ve en büyük fuar merkezidir. Tüyap İstanbul'daki gelişim ve büyümesine paralel olarak, Anadolu'ya da bir çok yatırım yapmış; Haziran 2002 tarihinde Bursa, Mayıs 2003 tarihinde Konya, Haziran 2006 tarihinde Adana ve son olarak da Ağustos 2008 tarihinde Diyarbakır fuar alanını hizmete sunmuştur.

Tüyap, kuruluşunun 35. yılında; yurtiçinde Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun ve Trabzon, yurtdışında da Halep, Moskova, Sofya, Tahran, Tiflis ve Üsküp ofisleri ve 26 ülkedeki temsilcilik ağıyla, dünyada ve ülkemizde fuarcılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından birisi haline gelmiştir. Tüyap, benimsediği Kalite Yönetim Sistemi doğrultusunda faaliyetlerini 2002 yılından bu yana sahip olduğu TS EN ISO 9001:2008 Kalite Belgesi prensiplerine göre sürdürmektedir.

GRUP ŞİRKETLERİMİZ
Türkiye'de fuarcılık sektörü Tüyap ile birlikte düzenli bir ticari faaliyet olarak ülkenin gündemine girmiştir.Kuruluşundan 2017 yıl sonuna kadar hazırladığı 1.618 yurt içi ve 38 ülkede 177'yi aşkın yurtdışı fuar ile 123 ülkeden 302.436 firmaya hizmet vermiş ve 200 ülkeden 55.722.878 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır. Türkiye'de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşudur.

Şirket'in ana gelir kaynağını, yurtiçi ve yurtdışı fuar organizasyonları oluşturmaktadır. Tüyap Grubu 700 çalışanı ve 100'ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli işbirlikleri yaparak, Türkiye'de sahip olduğu ve işlettiği 7 fuar merkezinde aşağıdaki konularda düzenli ihtisas fuarları hazırlamaktadır.

Ahşap Endüstrisi
Ambalaj Endüstrisi
Aydınlatma
Bahçe ve Çiçekçilik
Boru Endüstrisi
Deniz Araçları
Deri Endüstrisi ve Deri Modası
Dişçilik
Eğitim
Elektromekanik
Elektronik
Endüstriyel Temizlik
Ev Tekstili
Fotoğraf
Gıda ve Gıda İşlem
Güvenlik
Hazır Giyim ve Moda
İplik
Kağıt Endüstrisi
Kalıp Teknolojileri
Kauçuk
Kent Mobilyaları
Kitap
Konfeksiyon Nakış Mak. ve Yan Sanayi
Laboratuar Teknolojileri
Lojistik
Maden
Makina
Matbaacılık
Mobilya
Mobilya Yan Sanayi
Mutfak Banyo
Müzik ve Hobi
Ofis Mobilyaları ve Ofis Donanımı
Otel ve Lokanta Gereçleri
Otomotiv ve Yan Sanayi
Pencere ve Kapı Teknolojisi
Plastik Endüstrisi
Sanat
Savunma Sanayi
Seramik Endüstrisi
Spor Malzemeleri ve Spor Yatırımları
Su ve Çevre Teknolojileri
Takım Tezgahları ve Metal İşleme Teknolojileri
Tarım ve Hayvancılık
Tekstil Makineleri
Tıp
Ticari Araçlar ve Yan Sanayi
Turizm
Uluslararası Nakliye Araçları
Yüzme Havuzları

TÜYAP TÜM FUARCILIK YAPIM A.Ş.
REED TÜYAP FUARCILIK A.Ş
TÜYAP FUAR VE FUARCILIK HİZMETLERİ A.Ş | TÜYAP
TÜYAP İHTİSAS FUARCILIK A.Ş
TÜYAP ANADOLU FUARLARI A.Ş
TÜYAP BURSA FUARCILIK
TÜYAP KONYA FUARCILIK
TÜYAP ADANA FUARCILIK
TÜYAP MEDYA

RESMİ FAALİYET KONUSU
Şirketin amaç ve konusu genel olarak;
a) Yurt içinde ve gerekli izinler alınarak yurt dışında ticaret ve tanıtım fuarları ve sergileri organize etmek, ülke ihraç mallarının tanıtımında etkili olmak.
b) Şirket ekonomik amaç ve konusunun gerektirdiği ticari ve sınai işlemleri yapmak, patent, ihtira beratı, know-how ve lisansları devir almak, bunlara ilişkin sözleşmeler yapabilmek ve bu hakları başkalarına kiraya verebilmek.
c) Konusu ile ilgili kanun kapsamına giren hizmetlerde danışmanlık yapmak, organizasyon hizmetlerini üstlenmek.
d) Şirket konusu ile ilgili acentelikler ve mümessillikler almak, gerekli izinleri alarak, yurt içinde ve dışında bürolar açmak, mümessillikler ve acentelikler vermek.
e) Yabancı ve yerli şirketlerle ortak girişimlerde bulunmak, mevcut ticari işletmelere iştirak etmek ve onların hisselerini ve tahvillerini ve diğer menkul kıymetleri aracılık yapmamak kaydıyla alıp satmak.
f) İşletme konusuna giren faaliyetlerin bir veya birkaçını yüklenmek üzere ayrı şirketler kurmak, kurulmuş şirketlere iştirak etmek veya bunları devralmak, yabancı sermaye ile özel kanundaki hükümleri çerçevesinde her türlü ortak faaliyetlere girişmek, teknik ve mali işbirliği kredi anlaşmaları yapmak, ortaklıklar tesis etmek, bu tarzda meydana getirilen ortaklık veya sahiplik haklarını gerektiğinde aracılık faaliyeti ve portföy işletmeciliği niteliğinde olmamak kaydı ile satmak, devretmek veya elden çıkartmak.
g) Konusu ile ilgili olarak her türlü sergi ve fuar konstrüksiyonu malzemeleri imal, ihraç, ithal ve pazarlamasını yapmak,
h) Fuarcılık faaliyetinin ve bu faaliyetin tanıtımı amacıyla her türlü yayıncılık, reklamcılık ve organizasyon işleriyle, fuar konusu ile ilgili kongre, seminer, sempozyum ve benzeri faaliyetlerde bulunmak,
i) Yurt içinde ve dışında açacağı fuarlar ile ilgili cins ve mevzuda mal ve emtia ile teşhir edilecek emtiayı ithal ve ihraç etmek veya mümessillik ve acentelikleri almak,
j) Konusu ile ilgili her türlü emtianın ithal ve ihracını yapmak,
k) Şirketin amacına ulaşabilmesi için lüzumlu makine tesisler ile kara, deniz ve hava taşıtları iktisap devretmek ve bunlar üzerinde şirket lehine ipotek ve başkaca ayni haklar tesis etmek, bunları kısmen veya tamamen ipotek ve hak ve alacaklarını tahsil ve temini için ayni veya şahsi her türlü teminatı almak ve vermek.
l) Maksat ve mevzuuna dahil ilgili konularda şirket lehine kefalet ve kambiyo taahhütlerinde bulunmak veya lehine verilecek kefalet veya kambiyo taahhütleri almak.
m) Kongre ve fuar merkezleri yatırım ve işletmeciliği yapmak
n) Şirket maksat ve mevzuu ile ilgili gayrimenkulleri almak, satmak, kiralamak, fuar ve kongre merkezleri inşa ettirmek. Şirket ayrıca, bunlar üzerinde ayni ve şahsi her türlü hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat irtifakı, kat mülkiyeti tesis edilebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. Şirket taşınmazlarını kendi veya üçüncü şahısların borçları için ipotek verebilir. Şirket ayrıca, yukarıdaki bentlerde yazılı işlerle meşgul hakiki veya hükmi şahıslarla geçici veya devamlı anlaşmalar yapabilir.
o) Yukarıda belirtilen konulara ek olarak diğer faaliyetlere de yararlı ve gerekli görüldüğü takdirde bu hususta Yönetim Kurulunun teklifi üzerine alınacak bir Genel Kurul kararı uyarınca Şirket söz konusu faaliyetlere girişebilir. Bu kararın alınabilmesi için Ana Sözleşme değişikliği gerekliyse, değişiklik metni Ticaret Siciline tescil ettirilecektir.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
TÜYAP FUAR VE FUARCILIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ
İPTAL