ROSENBERG AND PARKER OF TURKEY DANIŞMANLIK ANONİM ŞİRKETİ

ESENTEPE MAH. TALATPAŞA CAD. OTO ÇIKMAZI SOK. LEVENT LOFT 2 NO:417/72 ŞİŞLİ - ŞİŞLİ / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 16.02.2018 02:43:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : ROSENBERG AND PARKER OF TURKEY DANIŞMANLIK ANONİM ŞİRKETİ
  • Firma Türü : ANONİM ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 3 Temmuz 2014 Perşembe
  • Sermaye : 10000
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - ZİNCİRLİKUYU VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 7350997492
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 930022
  • NACE Kodu : 702202
  • Mersis No : 0735099749200001
ROSENBERG AND PARKER OF TURKEY KEFALET SİGORTASI, BİNA TAMAMLAMA SİGORTASI

TARİHÇEMİZ
Kuruluşundan bu yana, Rosenberg & Parker of Turkey, Kefalet Sigortası’nın Türkiye piyasasına uyarlanmasında büyük rol oynamıştır.

Bir müşteri talebi üzerine, 2011 yılında Kefalet Sigortası ile tanışan Meltem Gezen, 1944 yılından beri sadece Kefalet Sigortası üzerine çalışan, toplamda 400’ü aşkın tecrübeli kadrosu olan Rosenberg & Parker ile Türk müteahhitlerinin, uluslararası ihtiyaçlarını karşılamak üzere Zurich’te bir iş birliği başlatır. Bu çalışmalar esnasında, Türkiye’de Kefalet Sigortası ihtiyacı ve çalışmalarını keşfeden ortaklık, 2014 yılında Rosenberg & Parker of Turkey Danışmanlık Şirketini, İstanbul’da kurar.

Rosenberg & Parker, Amerika merkezli, 3. kuşak bir aile şirketi olup; ABD, Kanada ve Türkiye’deki ofisleri ile, uluslararası platformda hizmet veren, bir brokerlik şirketidir. Tüm sigorta ürünlerinde standart bir hizmet vermek yerine, bütün zamanını Kefalet Sigortası’na adamayı seçen Rosenberg & Parker, Fortune 100 şirketlerinden de müşterilerinin olduğu portföyüne, ofislerinin bulunduğu her ülkede en kaliteli hizmeti vermeyi amaçlamıştır.

Rosenberg & Parker’ın uluslararası bağlantıları ve yönetici kadrosunun derin bilgisi ile, ülkemizin yetkili kamu kuruluşları, uluslararası reasürans şirketleri, müteahhitlerimiz, geliştiricilerimiz, sektörel derneklerimiz ve sigorta şirketlerimiz ile yapılan sayısız toplantılar ve çalışmalar sonucunda; Rosenberg & Parker of Turkey ilk zamanlarından bugüne kadar, Türkiye’de Kefalet Sigortası ve bir türü olan Bina Tamamlama Sigortası’nın oluşumundan, kanuni altyapısından uygulanabilirliğine kadar her aşamasında başarı ile katkılarını sağlamıştır.

Bugün, Türkiye’de yerleşik Müteahhit ve Geliştiricilere verdiği brokerlik hizmetleri dışında, sigorta şirketlerine de Kefalet Sigortası konusunda danışmanlık yapmaktadır. Ürün eğitimi, reasürans kapasitesi ve risk analizi prosedürleri gibi çeşitli seviyelerdeki danışmanlık hizmetlerinin yansıra, Rosenberg & Parker of Turkey, operasyonel destek olarak sunduğu Management General Advisor (MGA) ve Management General Underwriter (MGU) modeli ile, sigorta şirketlerimizin Kefalet Sigortası dalında uluslararası standartlara yükselmesi hedeflenmektedir.

KEFALET SİGORTASI
Bir şirketin yükümlülüklerini teminat altına alan bir garanti sözleşmesidir. Kefalet Sigortası, sigorta şirketleri tarafından (Sigortacı), Kefalet Sigortası talebinde bulunan şirkete (Yüklenici) kapsamlı bir risk analizi sürecinden sonra verilir. Kefalet Sigortası’nın risk analizi, bankaların kredilendirme süreçleri ile birçok benzerlik taşır. Bu kapsamda; şirketin finansal ve operasyonel yapısı, geçmiş tecrübeleri ve söz konusu yükümlülük detaylı incelenir. Bu analiz sonucu uygun görülürse, Kefalet Senedi işverene (Lehdar) sunulur. Bu senet ile sigortacı, yükleniciye kefil olmuş olur.

Yükümlülüklerinin çeşitlerine göre, pek çok teminat türü vardır. Bunlardan bazıları:
Avans Ödeme Teminatı: Bir ihale, proje ya da mal ve hizmet ticareti kapsamında avans ödeme alan tarafın, lehdara karşı yükümlülüklerini yerine getirmemesi ve avansın geri ödenmemesi riskine karşı teminat sağlar.

İmalat / Bakım / Onarım Teminatı: İnşaat, mühendislik ya da makine üretimi gibi iş performansının iş teslimi sonrasında değerlendirildiği hallerde, iş teslimini takiben belli bir süre sonra işçilik kusuru sonucu ortaya çıkan zararlara karşı teminat sağlar.
İhaleye Katılım (Geçici Teminat) Teminatı: Yüklenicinin ihalenin tamamlanması öncesinde ihaleden ayrılması, ihaleyi kazanması halinde sözleşmeyi imzalamaktan vazgeçmesi, ihale kapsamında sunması gereken teminatları sunamaması riskine karşı teminat sağlar.
Ödeme Teminatı: Tüm taşeronlara ve işçilere yapılacak ödemelerin yapılmamasına karşı teminat sağlar.
Performans Teminatı: Yüklenicinin yükümlülüklerini iş anlaşmasında belirlenen şartlara uygun şekilde yerine getirmemesi riskine karşı teminat sağlar.
Türkiye’de, 2014 Şubat ayında yayınlanan Genel Şartları ile uygulamaya giren Kefalet Sigortası, uzun yıllardır yurt dışındaki şirketlerin çeşitli ihtiyaçları için kullanılmaktadır.

BİNA TAMAMLAMA SİGORTASI
Bina Tamamlama Sigortası, tüketicinin ön ödemeli konut satışı sözleşmesine istinaden yaptığı ödemeleri teminat altına alan bir garanti sözleşmesidir. Bina Tamamlama Sigortası, sigorta şirketleri tarafından (Sigortacı), Bina Tamamlama Sigortası talebinde bulunan geliştiriciye (Yüklenici) kapsamlı bir risk analizi sürecinden sonra verilir. Bina Tamamlama Sigortası’nın risk analizi bankaların kredilendirme süreçlerine çok benzer. Şirketin finansal ve operasyonel yapısı, geçmiş tecrübeleri ve söz konusu konut projesi detaylıca incelenir. Bu analiz sonucu uygun görülürse Kefalet Senedi tüketiciye (Lehdar) sunulur. Bu senet ile sigortacı, geliştiriciye kefil olmuş olur.

Türkiye’de, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan 6502 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanununun 42. maddesinde bahsi gecen ve 2014 yılının Mayıs ayından beri yürürlükte olan Bina Tamamlama Sigortası’nın ilk poliçesi, uzun süren hazırlıklardan sonra, Rosenberg & Parker of Turkey öncülügünde 29 Aralık 2017 tarihinde kesilmiştir.

RESMİ FAALİYET KONUSU
İnşaat sektörü de dahil ancak bununla sınırlı olmamak üzere üçüncü kişilere yönetim, strateji, uyum, idari işlemler, risk yönetimi, likidite, yeniden yapılandırma, devralma, finansal inceleme ve iç denetim de dahil olmak üzere çeşitli konularda her türlü danışmanlık ve ilgili hizmetleri sağlamak.

Şirket yukarıda belirtilen amaç ve konusunu gerçekleştirmek için aşağıdaki işleri yapabilir;
a. İştigal konuları ile ilgili maddelerin ithal ve ihraç edilmesi, ticareti, komisyonculuğu, temsilciliği ve acenteliği ile iştigal edilmesi,
b. Şirketin iştigal konusu ile ilgili olarak ona yardımcı ve onu kolaylaştırıcı bilumum tasarruf ve faaliyetlerde bulunulması, teşvik tedbirlerinden yararlanılması,
c. Şirket'in konusuyla ilgili her türlü makine, teçhizat,araç ve gereçler ve bunların yedek parçalarının, alınıp satılması, ithal veya ihraç edilmesi, tesislerin ve tesisatın kurulması, kiraya verilmesi, kiralanması, alım ve satımı, bu amaçlar için aracılık etmemek koşulu ile Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde veya yurt dışında, yeni payların iktisap edilmesi,
 d. Şirket'in amaç ve konusu ile ilgili faaliyetler için faydalı ihtira haklarının, beratlarının, lisans ve imtiyazlarının, marka, model, resim ve ticaret unvanlarının, know-how'ı, telif haklarının ve hususi imal ve istihsal usullerinin, müşavirlik ve mühendislik hizmetlerinin ve benzeri diğer gayri maddi hakların iktisap edilmesi, üzerlerinde diğer her türlü tasarruflarda bulunulması ve bu hakların tescil ve iptal ettirilebilmesi,
e. Aracılık etmemek koşulu ile tahvil ve benzeri her türlü menkul kıymetin ihraç edilmesi, alınıp, satılması ve üzerinde her türlü hukuki pay bulunulması, kamu hukuku ve özel hukuk tüzel kişilerine ait pay senetleri, tahviller ve sair menkul kıymetlerin aracılık etmemek kaydı ile alınıp, satılması,
 f. Yukarıdaki işlerle ilgili, pazarlama, ekonomik organizasyon, teknik müşavirlik, fizibilite çalışmaları konusunda faaliyet gösterilmesi g. Şirket'in amaç ve konusu ile ilgili, ona yardımcı veya kolaylaştırıcı faaliyetlerde bulunabilmek için tüzel kişilere iştirak edilmesi, yerli ve yabancı uyruklu gerçek kişilerle ortaklıklar kurulması, aracılık etmemek koşulu ile kamu hukuku ve özel hukuk tüzel kişilerine ait payların ve payların alınıp satılması, üzerlerinde her türlü hukuki tasarrufta bulunulması,
h. Kurulacak tesislerin ihtiyacı olan yerli-yabancı teknik ve artistik uzman kişi ve grupları ile hizmet sözleşmeleri yapılması, çalışma izinlerinin alınması için başvurulması,
i. Şirket'in konusu ile ilgili yurt içinde ve dışında mümessillikler, genel dağıtıcılık, müşavirlikler, komisyonculuklar, acente ve bayilikler verilmesi, alınması, devredilmesi, kiralanması ve tesis edilmesi,
j Türkiye sınırları içinde veya yabancı ülkelerde, resmi ve özel kurum ve kuruluşları tarafından kapalı zarf, açık arttırma, eksiltme, teklif alma ve pazarlık usulü ile ihaleye çıkarılacak her türlü küçük ve büyük yapıların her türlü inşaat işlerinin anahtar teslimi taahhüt edilmesi,
k. Şirket'in konusu ile ilgili her türlü eğitim faaliyetlerinde bulunulması, ilgili teşekküllerle işbirliği yapılması, faaliyetlerine iştirak edilmesi,
l. İştigal mevzunun elde edilebilmesi için her türlü teknolojiden ve rasyonalizasyon tedbirlerinden yararlanılması ve bu konuda faaliyet gösteren gerçek kişiler ve kamu hukuku ve özel hukuk tüzel kişileriyle işbirliği yapılması.
m. Şirket, hedeflerini gerçekleştirmek ve faaliyetlerini yürütmek amacıyla iç ve dış pazarlardan her türlü kısa, orta ve uzun vadeli borç temin edebilir ve her türlü teminat veya kredi alabilir ve bu amaçla, gerekirse taşınmazları ipotek edebilir ve taşınırları rehnedebilir.
n Şirket, alacaklarını ve haklarını tahsil etmek ve kullanmak amacıyla her türlü ayni veya şahsi teminat verebilir veya kabul edebilir.
o. Şirket, hedeflerini gerçekleştirmek için ve faaliyet sahalarıyla ilgili her türlü taşınır ve taşınmaz mal ve her türlü ayni hak, motorlu araç, gemi, teçhizat ve donanımı iktisap edebilir üst hakkı alabilir ve/veya kiralayabilir; bu şekilde iktisap ettiği taşınır ve taşınmaz malları başkalarına devredebilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir; bunları başkalarına tahsis edebilir ve bölebilir; bunlar üzerinde kendi veya üçüncü kişiler lehine ipotekler ve başka ayni haklar tesis ve fekkedebilir ve bu taşınır ve taşınmazları kısmen ya da tamamen başkalarına satabilir ve kiralayabilir.
Şirket, hedeflerini gerçekleştirmek ve faaliyetlerini yürütmek amacıyla iç ve dış pazarlardan her türlü kısa, orta ve uzun vadeli borç temin edebilir ve her türlü teminat veya kredi alabilir ve bu amaçla, gerekirse taşınmazları ipotek edebilir ve taşınırları rehin edebilir.
Şirket, alacaklarını ve haklarını tahsil etmek ve kullanmak amacıyla her türlü ayni veya şahsi teminat verebilir veya kabul edebilir.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
ROSENBERG AND PARKER OF TURKEY DANIŞMANLIK ANONİM ŞİRKETİ
İPTAL