BFM KİMYA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

ATATÜRK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MAH. 10023 SOK. NO:14 ÇİĞLİ - ÇİĞLİ / İZMİR / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 10.06.2018 02:40:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : BFM KİMYA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
  • Tabela Ünvanı : BFM CHEMICAL
  • Firma Türü : LİMİTED ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 27 Nisan 2017 Perşembe
  • Vergi Dairesi : İZMİR - ÇİĞLİ VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 1680565974
  • Ticaret Odası : İZMİR TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 195251
  • Oda Sicil Numarası : 1814081
  • NACE Kodu : 201603
  • Mersis No : 0168056597400001
EPS HAMMADDE FABRİKASI KURUYORUZ
BFM Chemical Neler Yapar?
BFM Chemical arazi temini ve inşaat dışında kalan aşağıda kayıtlı tüm işlerin sorumluluğunu alarak, sıfırdan başlayıp üretim aşaması dahil anahtar teslimi EPS fabrikaları kurmaktadır.

Danışmanlık Hizmetleri
Bir tesisin doğru bir şekilde işletilmesi çok büyük önem taşımaktadır. Daha önce EPS üretimi hakkında hiçbir bilgisi olmayan yatırımcılarımıza, ihtiyaç duyulan hammaddenin temin edilmesinden, uygun nitelikteki personellerin işletmeye dahil edilmesi, personelin eğitilmesi, imal edilen ürünlerin depolanması, proseslerin seçilmesi, ÇED raporu için gerekli bilgilerin verilmesi ve tesis işletilmesine kadar ihtiyaç duyabilecekleri her türlü konuda danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

Yatırım Fizibilitesi
Yapılacak olan yatırımın sadece maddi imkanlarının seferber edilerek sonuca ulaşması yeterli değildir. Proje yatırım yerinin, kapasitesinin, oluşacak masrafların, kurulacak ekibin önceden belirlenmesi ve yapılan analizlerle karlılık oranlarının hesaplanarak, yatırım geri dönüş süresinin tahmin edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle yatırım fizibilitesinin oluşturulması sürecinde, deneyim ve tecrübelerimizin ışığında müşterilerimize destek vermekteyiz.

Proses Tasarımı ve Mühendislik Çalışmaları
Bilindiği üzere EPS’ nin imalatında farklı tanecik boyutları elde edilebilmektedir. Kullanıldığı alana göre ihtiyaç duyulan tanecik boyutları farklılık göstermektedir. İstenilen tanecik boyutu için uygun reçetenin oluşturulması ve uygulanması bilgi, uzmanlık ve en önemlisi tecrübe gerektirmektedir. Bu nedenle tecrübeli ve uzman kadromuzla gerekli mühendislik çalışmaları sonucunda istenilen tanecik boyutlarına uygun proses ve tesis tasarımları geliştirebilmekteyiz.

Tesis Kurulumu
Bir tesisin doğru planlanarak kurulmuş olması, tesisin işletilmesi sürecinde çalışma verimini etkilemektedir. Tesis kurulumunun ardından yapılacak tüm tadilat ve eklemeler ilerleyen dönemlerde zorluklara neden olmaktadır. Bu nedenle, laboratuvar, depo, üretim alanları detaylı bir şekilde ilerleyen zamanlardaki büyüme hedefleri de göz önüne alınarak planlanmalıdır. Profesyonel çözümler üretebilen tecrübeli kadromuz, fizibilite çalışmasında belirlenen koşullara yönelik, size en uygun tesis planlamasını yaparak, kurulumunu gerçekleştirmektedir.

Test ve Devreye Alma
Test ve devreye alma işlemi tüm ekipmanların enerjilendirme öncesi saha testlerinin prosedürlere uygun olarak gerçekleştirilmesi, bağlantıların ve tankların test edilmesi, elektriksel cihazların çalışır duruma getirilmesi ve sistemin işletmeye alınmasıdır. Ayrıca yatırımcının talebi doğrultusunda, işletme ve bakım operatörleri ile mühendisler tam olarak yetişinceye kadar, 1 yıl (veya daha fazla) fabrikada BFM Chemical deneyimli personeli bulundurulabilir.

Mini EPS Üretim Tesisi
EPS hammaddesi birçok farklı sektörde kullanılmakta olup, EPS’den üretilen ürün çeşitliliğinin, kullanım alanlarının ve dolayısıyla firma sayısının artması, hammaddeye olan ihtiyacı arttırmaktadır. Tüketiciler bu hammaddeyi yurt içi ve yurt dışındaki üretim tesislerinden temin edebilmektedir. Talebin artması hammadde fiyatlarının giderek artmasına neden olmaktadır. Yurt içindeki firmalar ihtiyaç duyulan EPS Hammaddesini karşılanamadığı için tüketiciler, hammaddeyi yurt dışından temin etmek zorunda kalmaktadır. Gümrük masrafları, bekleme ve nakliye giderleri hesaplandığında tüketici için oldukça pahalı bir hal almaktadır. Hammadde olarak EPS üretim tesisi büyük kapasiteli bir yatırım olduğu için oldukça maliyetlidir. Üretim kapasitesinin büyüklüğü nedeniyle kullanılan makine ve teçhizatlar da oldukça pahalıdır. Bu nedenle yurt içindeki EPS hammaddesi üreten firma sayısı oldukça sınırlı kalmıştır.

Mini EPS Üretim tesisi, daha az kurulum alanına ve personele ihtiyaç duyan, özellikle EPS tüketicilerinin kendi ihtiyaçları kadar granülün üretimini sağlamak için tasarlanan küçültülmüş bir üretim tesisidir. Tesis, hedeflenen üretim kapasitesine göre özel olarak tasarlanmakta olup, ilerleyen zamanlarda kapasite artırımına izin veren bir yapıda dizayn edilebilmektedir.

Sizde EPS hammaddesini yoğun bir şekilde kullanıyor, hammadde temininde sıkıntılar nedeniyle üretimde gecikmeler yaşıyor, hammadde fiyatlarının artışından rahatsızlık duyuyor ve en önemlisi kendi ihtiyacınız olan hammaddeyi kendi kontrolünüz altında üretmek istiyorsanız; Mini EPS Üretim Tesisi sizin için karlı bir yatırım olacaktır.

EPS Üretim Tesisine Sahip olmanın Avantajları
İhtiyaç duyulan EPS hammaddesinin tamamını veya bir kısmını kendisinin üretebiliyor olması,
EPS hammaddesini tedarik etmek için para ve zaman kaybı yaşamamak,
Satın alınan fiyattan daha ucuza hammaddeyi üretebiliyor olmak.
Mevcut üretim persoleni ile hammadde üretiminin de yapılabilecek olması.
Standart bir EPS hammaddesi üretim tesisine göre riskinin daha az olması.
Standart bir tesise oranla ihtiyaç duyulan alanın çok daha az olması.
Tüketim kapasitesine göre değişmekle birlikte ortalama 1-2 yılda yatırım parasını çıkaran bir sistem olması.
EPS hammaddenin nakliyesi, depolanması, gümrük masrafları vb. giderlerin en aza inmesi.
İlerleyen yıllarda ihtiyaca ve büyümeye göre takviye üretim alanlarının sisteme eklenebiliyor olması.

EPS Üretim Prosesi
Genleşebilir Polistiren, batch proses ile Stiren Monomer’in süspansiyon polimerizasyonu yöntemi ile üretilir. Stiren, organic inhibitörler, demineralize su ve çeşitli katkı maddeleri karıştırıcılı reaktörlere boşaltılır. Reaktörler çeşitli boyutlardadır. Süspansiyon halindeki Stiren damlacıkları polimerleşerek Polistiren haline geçerler. Polimerizasyon reaksiyonu sırasında reaktörler zaman zaman ısıtılarak ve zaman zaman soğutularak reaksiyon kontrol altında tutulur. Daha sonra şişirici ajan olarak pentan ilave edilerek taneciklere emdirilir. Eklenen yardımcı kimyasallar sayesinde EPS granüllerinin boyutları ve yoğunlukları ayarlanır.

Reaktör boşaltılarak tanecikler yıkama tanklarına alınır ve buradan kurutucuya gönderilir. Santrafüj tipi kurutucularda ürün içerisindeki su uzaklaştırılır. Granüller kurutucudan sonra silolara alınır. Bu işlem sırasında biraz daha kurutulmuş olurlar. Ardından granüller boyutlarına göre ayrıştılırmak üzere eleklere gönderilir. Elekte boyutlarına göre ayrılan granüller ayrı ayrı silolara aktarılır. Paketlemeden önce silolardaki granüllere genleştirme işlerminde sürtünmesini azaltmak için kimyasal yüzey kaplayıcı eklenir. Paketleme ve kurutma proseslerinde ürüne statik elektriklenmeyi azaltıcı maddeler eklenmektedir. Böylece ürünü kullanacak tüketici statiklenme problemi ile karşılanmaz. Tüm prosesler boyunca ara ara üründen nümune aşınır ve laboratuvarda incelerek proseslerin başarılı devam edip etmediğinin takibi yapılır.

Başlıca EPS Hammaddesinin Kullanıldığı Sektörler;
İnşaat sektöründe; ısı ve ses yalıtımı uygulanabilecek bütün yapılarda (yalıtım levhaları, çatı kaplamalar, yalıtımlı trapez sac yapımı, ses yalıtımları, pratik beton kalıpları, tesisat yalıtımları vb.)
Ambalaj sektöründe, yemek kapları, gıda ambalajları, ısı yalıtımlı kargo ambalajları, çarpma dayanımını sönümleyici olarak,
Hava taşımacılığında, ağılık avantajından dolayı palet, sebze meyve kasaları üretiminde,
Otomotiv sektöründe, çarpma dayanımını arttırmak maksatlı tampon içi dolgu malzemelerinde, ısı yalıtımı özelliğinden dolayı soğutmalı araçların yapımında
Medikal sektöründe, sterilize konteyner yapımında, olarak sıralanabilir.

RESMİ FAALİYET KONUSU
PLASTİK VE KAUÇUK Meslek grubunda, İZMİR Bölgesinde Birincil formda polimerlerin imalatı (etilen, propilen, stiren, vinil klorür, vinil asetat, vinil esterleri, akrilik vb. polimerleri ile sertleştirilmiş proteinler, doğal kauçuğun kimyasal türevleri dahil) konularında hizmet vermektedir.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
BFM KİMYA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
İPTAL